Молдовські спецслужби затримали бойовиків, які з боями збиралися прориватися в Одесу

Це повідомлення надійшло з Молдови 26 листопада. Там правоохоронні органи затримали 11 членів злочинного угрупування, яке планувало дестабілізувати ситуацію шляхом створення на півночі України чергового аналога почилої в бозі «Бессарабської республіки» під назвою «Новоросія – Нова Росія».

Як повідомили в прокуратурі міста Бєльці, спочатку планувалося дестабілізувати ситуацію на півночі Молдови, потім – в Гагаузькій автономії на півдні країни, щоб згодом розширити свою злочинну діяльність в Одеській області. «За матеріалами слідства, члени угрупування планували атакувати державні заклади, «засудивши» до смерті прокурорів, суддів і поліцейських. Потім вони мали намір створити нову республіку – Бессарабску, так звану «Новоросію», – зазначив прокурор міста Бєльці Віорел Туряк.

Після проголошення «Новоросії» бойовики збиралися з боями прорватися в Одесу. Вони сподівалися, що Путін їх підтримає і пошле російські війська на Одесу.

За словами голови парламентської Комісії з національної безпеки, оборони і громадському порядку В’ячеслава Унтіле, метою бандформування було також сбір зброї для наступних атак на державні інститути і пенітенціарні заклади для звільнення злочинців і бандитів із в’язниць. Під час обшуків, які проводилися за 15 адресами, в приміщеннях затриманих було знайдено велику кількість вогнепальної зброї і боєприпасів. Всі затримані раніше були судимі за особливо тяжкі злочини. Якщо їхня провина буде доведена, їм загрожує довічне ув’язнення.

Затримані сепаратисти, будучи злочинцями зі стажем, своїм кумиром називали Григорія Котовського. А все тому, що цей так званий червоний командир мав славу рецидивіста, бандита й убивці.

Сергій Горицвіт

На світлині: затримання одеських сепаратистів у Молдові.

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=PW2T2bHmkJU#t=40

1 Затримання одеських сепаратистів у Молдові

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа