Міжнародна місія Світового Конґресу Українців провела тренінг для спостерігачів

16034744575f931419495a0-348x35922 жовтня 2020 року Міжнародна місія Світового Конґресу Українців (CКУ) зі спостереження за виборами провела тренінг для спостерігачів, які будуть здійснювати спостереження за місцевими виборами в Україні 25 жовтня 2020 року.

Тренінг був організований з метою підготовки 26-ти спостерігачів, які є учасниками спостережних місій, а саме: СКУ та УККА. Даний захід стосувався теоретичних аспектів виборчого процесу, включаючи недавно прийнятий Україною виборчий закон і надав спостерігачам практичні знання процесу спостереження в день виборів.

Тренінг модерувала Головний Спостерігач Місії СКУ Наталія Немилівська. Олександр Неберикут, представник громадської організації “ОПОРА”, що займає провідні позиції і спеціалізується на спостереженні виборів, а також Ріно Доменіко, головний спостерігач Місії УККА, надавали корисну інформацію в ході тренінгу.

“Починаючи з 1991 року народ України став на історичний шлях розвитку у напрямку незалежності та демократії. Спостережні виборчі Місії СКУ та УККА протягом цього періоду відігравали важливу роль на цьому шляху. Дані місії не були б можливими без глибокого почуття відповідальності і волонтерства нашої діаспори та громад на теренах. Дякую вам; Ви робите значний внесок для для народу і країни, які незмірно страждали впродовж століть”, – звернувся до учасників Місій СКУ та УККА Борис Вжесневський, Голова Міжнародної місії CКУ зі спостереження за виборами.

Ці вибори є відмінними від інших виборів в історії України з огляду на виклики, які зумовлені пандемією та розширеними повноваженнями органів місцевого самоврядування вирішувати питання місцевого значення. Незважаючи на вищезгадані обставини, СКУ залишається на сторожі підтримки прозорості та справедливості виборчого процесу.

Джерело: СКУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа