«Медведчук – під арешт»: під стінами ГПУ відбулась акція

Screenshot - 08282018 - 04:30:43 PM

Сьогодні активісти «Вільних Людей» прийшли під стіни Генеральної Прокуратури України, вимагаючи довести до логічного завершення розслідування антидержавної діяльності Віктора Медведчука. Справа проти кума Путіна порушена ще в 2016 році, але і досі жодного розслідування фактично не відбувається.

Активісти тримали банери з написами «Медведчук – під арешт!», а також зображення Василя Стуса. Адже саме 4 вересня – день смерті дисидента, якого закатував саме Медведчук.

unnamed(1)

«Ми вже вдруге прийшли до ГПУ, аби вимагати очистити Україну від російських агентів. Цього разу даємо ГПУ час до 22 листопада 2018 року, аби завершити розслідування і притягнути до відповідальності реваншистів. Чим далі ми спостерігаємо за бездіяльністю – тим позиції реваншистів сильніші. Якщо влада не спроможна в законний спосіб захистити державу, ми зробимо це самі. Ми не хочемо дестабілізації чи хаосу, але терпіти – не маємо права», – наголосив Андрій Левус, Керівник Проводу «Вільних Людей», народний депутат.

unnamed
За словами Сергія Кузана, заступника Керівника Проводу «Вільних Людей», цією акцією активісти нагадують державним органам: Медведчук – агент Кремля, довірена особа Путіна, головний архітектор дестабілізації України. Саме він координує та структурує всі проросійські та реваншистські сили для повернення до влади. Доказів проти нього достатньо, питання лише в політичній волі вищого керівництва країни довести відкриту проти Медведчука справу до логічного завершення – вироку суду і тюрми.

«Сьогодні, у день загибелі Стуса, один з його катів продовжує знищувати українців. Ми боремось проти реваншу російських сил, щоб позбавитись впливу ворога в нашій релігії, економіці, політиці, енергетиці, інформаційній сфері. З рештою, щоб російські танки не вбивали українських громадян. Треба посадити за ґрати тих, хто тут, під образом миротворця, здійснює розкол України. І найпершим має бути Медведчук. Доказова база проти нього – достатня. Тому ГПУ має негайно прозвітувати за зроблену роботу і втілили обіцянку «бандитам – тюрми», – говорить Ганна Гопко, народний депутат, Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах.

unnamed(2)

Ця акція відбулась у рамках національної ініціативи «Стоп Реванш», головною метою якої є не допустити зміни стратегічного курсу розвитку України та повернення до влади проросійських та колабораціоністських сил.

У підсумку, Сергій Висоцький, заступник Керівника Проводу «Вільних Людей», зазначив: «Законопроект, під яким підписались наші колеги, і який дозволить правоохоронним органам краще працювати по мережах, які фінансує Москва, – зареєстрований у Верховній Раді. Тому кампанія «Стоп Реванш» триває».

Нагадаємо, у серпні Андрій Левус, Керівник Проводу «Вільних Людей» направив звернення до Генерального прокурора Юрія Луценка та Голови СБУ Василя Грицака щодо результатів розслідування кримінальної справи проти Медведчука, яке триває вже понад 2 роки. Під зверненням підписались народні депутати  Сергій Висоцький – заступник Керівника Проводу «Вільних Людей», Олег Медуниця та Ганна Гопко.

Ще у 2016 році «Вільні Люди» розпочали кампанію «Медведчук під арешт». Разом з заявою про вчинення злочину Медведчуком та менеджерами «Українського вибору», активісти передали до ГПУ, СБУ та МВС близько сотні підписів народних депутатів, кілька тисяч підписів громадян, зібраних у 15-ти регіонах України за арешт Медведчука.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа