Майже 2,5 тисячі майбутніх військових пройшли медико-тактичні навчання щодо надання першої медичної допомоги

«Майже 2,5 тисяч курсантів, курсових офіцерів та мобілізованих офіцерів військових навчальних закладів пройшли практичні медико-тактичні навчання  щодо надання першої медичної допомоги. Це вкрай необхідно сьогодні, адже після закінчення училищ, ці хлопці поповнять лави наших захисників у реальних бойових умовах», – зауважила під час брифінгу голова Комітету з питань охорони здоров’я  Ольга Богомолець.

Ідея проведення таких навчань виникла після того, як у грудні місяці стало відомо, що випуск курсантів в  усіх військових училищах країни в цьому році відбудеться достроково, вже у березні місяці. Втім, в рамках їхньої навчальної програми не передбачалось курсу щодо навичок  практичної медицини. Комітет з питань охорони здоров’я, міністерство оборони України  та  Світовий  конгрес українців знайшли можливості для проведення таких навчань у військових навчальних закладах країни.

«Ця програмі дуже важлива, адже ті практичні навички, які отримали курсанти в рамках 4 – денного курсу можуть їм,  тим хто поруч, врятувати життя. Медичні фахівці практично показували як надавати першу медичну допомогу собі, пораненому колезі, як подолати наслідки больової психічної травми. Сьогодні нашим курсантам це важливо знати не теоретично, а практично»,- зазначила Ольга Богомолець.

Отримано

Від:   [email protected]
Дата:   Середа, 04 Березень 2015, 14:11
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа