Львівські видавництва подарували свої книги спільнотам української діаспори

b0c851460bf67fdf42b3c39dece8846d_L

З нагоди міжнародного дня дарування книги, Львівські видавці подарували книги українським спільнотам з різних куточків світу

1519126397-7632_1

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою, що входить до складу Національного університету «Львівська політехніка», з нагоди Міжнародного дня дарування книги організував у стінах Університету акцію інтелектуальної доброти «Її Величність Книга. Даруймо!», повідомляє прес-служба НУ “Львівська політехніка”.

Долучився до неї й ректор Львівської політехніки, палкий шанувальник книги професор Юрій Бобало, який на початку дійства підкреслив, що завдяки невтомній ініціативності директора Інституту Ірини Ключковської та його працівників Львівська політехніка все частіше стає в Україні піонером у проведенні різноманітних представницьких гуманітарних заходів.

Натомість великий друг МІОКу Віра Білевич та Ірина Ключковська особливо підкреслили участь у цій шляхетній ініціативі видатної української письменниці, що зараз мешкає у Бразилії, Віри Вовк. Мабуть, мало хто зі знаних письменників може порівнятися з нею за кількістю подарованих книг. Попри свої 93 роки вона безкорисливо розсилає їх по всьому світу, зокрема й на Батьківщину. Ось і цього разу пані Віра передала учасникам акції нові власні видання, висловивши прохання подарувати їх студентам Львівської політехніки.

Не залишився осторонь від благочинства й відомий український поет, лауреат Шевченківської премії Ігор Калинець, який передав у дарунок книголюбам зібрання власних творів, а також видань своєї знаної, на жаль, вже покійної дружини Ірини Калинець, котра, власне, й була фундатором Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою.

Згодом представники провідних галицьких видавництв аз допомогою жереба обирали закордонні українські спільноти, яким подарували свої видання. Тож книги від видавництва «Срібне слово» отримало Товариство об’єднання українців у Франконії (Німеччина), від Всеукраїнського спеціалізованого видавництва «Світ» – українська школа «Материнка» імені Дмитра Павличка у Варшаві (Польща), від видавництва «Апріорі» – українська недільна школа в Греції, від Видавництва «Старого Лева» – українська суботня школа в Нідерландах «Веселка», від видавництва «Каменяр» – Союз українських студентів у Німеччині (Мюнхен), від видавництва «Літопис» – українська школа в місті Осло (Норвегія). А директорові видавництва Львівської політехніки Іванові Паров’яку доручили передати власну книжкову продукцію у дарунок Конгресові Українців Естонії.

Родзинкою заходу стало онлайн-спілкування між ректором Українського Вільного університету в Мюнхені Марією Пришляк та ректором Львівської політехніки Юрієм Бобалом. Обидва вони, познайомившись візуально, висловили сподівання щодо налагодження тісніших контактів між своїми навчальними закладами під час особистої зустрічі. Ректор Юрій Бобало презентував Вільному університетові розкішне двотомне видання, видрукуване з нагоди 200-річчя заснування Львівської політехніки.

Джерело: svitua.org

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа