Лідери ЄС вивчають факти втручання Росії в політичні процеси в Європі

Сьогодні в Брюсселі на Саміті лідерів країн ЄС відбувається обговорення даних європейських розвідок, згідно з якими, Росія таємно фінансує крайні праві і маргінальні партії в Європі, щоб втручатися у внутрішню політику країн ЄС. Про це повідомила народний депутат, Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook.

«Ставка Кремля на ультраправі та націоналістичні організації в Європі обумовлена прагненням посилити центробіжні сили всередині ЄС та запустити сценарій розпаду Європейського Союзу. Саме тому, на думку деяких євродепутатів, російська влада розглядає європейських популістів як союзників у досягненні своїх цілей в Європі. Серед таких цілей – зупинка розширення ЄС, відмова від підтримки країн Східної Європи та згортання Єдиної Європи. Звичайно, в цьому ж контексті лежать завдання щодо зупинки курсу європейської та євроатлантичної інтеграції України», – зазначила Ірина Фріз.

Народний депутат переконана, що детальне розслідування втручання РФ в політичні процеси в Європі, може стати величезним викриттям рівня багаторічної інфільтрації російських агентів впливу в європейську політику та політику окремих членів ЄС.

«Хочу підкреслити, що саме представники цих маргінальних політичних сил брали участь,в так званих “референдумах” в Криму та на Донбасі у 2014, в якості нібито «наглядачів» від країн ЄС. Також представники деяких політичних сил та НДО беруть участь у вербовці та допомозі терористичним угрупуванням на Донбасі.

Роботу з виявлення каналів фінансування та впливу на політичні партії та НДО ведуть й США. Перед головою розвідки США поставлено завдання оцінити “фінансування російськими спецслужбами політичних партій і неурядових організацій у країнах колишнього Радянського Союзу і Європи.   цьому контексті цікавим є два дослідження, що опубліковані The Wilfried Martens Centre for European Studieshttp://www.martenscentre.eu/…/far-right-political-parties-i… та Атлантичною Радою http://imrussia.org/…/alina-poly», – повідомила Ірина Фріз.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа