КВУ промоніторив “комбата Насіння”

інфографіка_Семенченко

Більшість заяв Семена Семенченка не відповідають дійсності

Народний депутат фракції «Самопоміч» Семен Семенченко оперує здебільшого недостовірною інформацією у своїх публічних виступах. Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши прямий ефір політика 9 червня у Facebook, виступи на телеканалі «Zik» у програмах «Доказ» 10 травня та «Перші про головне. Коментарі» 25 червня.

Для аналізу експерти відібрали кілька фактів, на які спирався Семен Семенченко під час своїх виступів. З пяти проаналізованих заяв політика дві були маніпулятивними, одна неправдивою, ще одна виявилась перебільшенням і ще одна була правдивою.

«Семену Семенченку не вдалося на відмінно проти перевірку наших експертів. Фактчекінг виявив великий відсоток заяв, які не є правдивими.», – зазначив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

В рамках проекту «Дослівно» проходить фактчекінг заяв провідних політиків. Раніше було проаналізовано заяви Юлії Тимошенко, Володимира Гройсмана, Вадима Рабіновича, Міхеіла Саакашвілі, Олега Ляшка, Надії Савченко, Олега Березюка, Арсенія Яценюка, Ігоря Гриніва, Артура Герасимова, Андрія Садового та Сергія Капліна.

Я не пользуюсь машиной, которую мне дала Верховная Рада, которая каждому депутату положена.

9.06.2018

прямий ефір на сторінці Facebook

Маніпуляція

Верховна Рада не видає особисті авто народним депутатам.

Згідно із законом про статус народного депутата, для вирішення питань, пов’язаних із здійсненням депутатських повноважень в межах міста Києва, народні депутати мають право користуватись автопарком парламенту.

Я не голосовал ни за один бюджет.

9.06.2018

прямий ефір на сторінці Facebook

Правда

Семен Семенченко жодного разу не підтримав законопроект про державний бюджет України.

Почему они (влада) вооружают свою охрану, а не вооружают народ.

9.06.2018

прямий ефір на сторінці Facebook

Маніпуляція

Україна за останні роки значно покращила позиції у рейтингу озброєнь. Згідно з дослідженням Global Firepower, Збройні сили України посіли восьме місце у рейтингу найефективніших армій Європи у 2018 році.

Бочковского и Стаевского, которого с помпой в 2015 году арестовали прямо на заседании Кабинета министров.

25.06.2018

телеканал Zik

програма «Перші про головне. Коментарі»

Перебільшення

25 травня 2015 року на засіданні уряду у прямому ефірі не арештували, а затримали керівника державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького.

Тысячу гривен в день (військові) не получают.

10.05.2018

телеканал Zik

програма «Доказ»

Неправда

Як повідомив радник президента Юрій Бірюков, наразі в Україні діють виплати у розмірі однієї тисячі гривень на день для військових за безпосередню участь у бойових дія. У 2016 році таких виплат було на 47 млн грн, у 2017 – 12 млн.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа