Кубанська Україна може відродитись в назвах київських вулиць

«Громадський комітет «Кубань з Україною» вітає ініціативу «Національного корпусу», який домігся в комісії з найменувань при КМДА ухвалити рішення про громадські слухання про перейменування вулиць Маршала Жукова та Миколи Матеюка на Лісовому масиві на вулицю Кубанської України та вулицю Василя Іваниса (прем’єр-міністр Кубанської Народної Республіки) й наголошує, що навіть в такий спосіб українство демонструє, що не забуває про Кубанську Україну, про своїх братів, які були відірвані від батьківщини через політику одвічного ворога – імперської Росії.

І хоч мову про приєднання Кубані до України сьогодні мало хто веде, але віриться, що незабаром почнеться відродження українства, української мови на Кубані, в кубанців з’явиться зацікавлення історією визвольних змагань проти російських окупантів», – йдеться в повідомленні комітету «Кубань з Україною.

Напочатку року комісія з найменувань при КМДА отримала заяву про перейменування вулиць Маршала Жукова та Миколи Матеюка на Лісовому масиві на вулицю Кубанської України та вулицю Василя Іваниса, передає «Орієнтир» з посиланням на прес-службу «Національного корпусу».

Попри те, що ця заява була подана значно раніше, та представити її на засіданні комісії з найменувань при КМДА сторона, що подавала пропозиції, отримала можливість лише 26 квітня.

Втім, після тривалої дискусії, комісія проголосувала «за», думок «проти» не прозвучало, один член комісії утримався, і це означає, що протягом двох місяців мають відбудутися громадські слухання, в результаті яких Київ зможе отримати замість вулиці радянського маршала Жукова вулицю Кубанської України і замість радянського партизана Миколи Матеюка – вулицю Василя Іваниса, – передає «орієнтир» з посиланням на прес-службу «Національного корпусу».

В той же час Деснянська організація «Сили Людей», голова якої Сергій Пархоменко є за сумісництвом координатором ГК «Кубань з Україною», відкликала свою пропозицію про перейменування вулиці Жукова на Комбата Гуменюка, командира батальйону «Київська Русь», який загинув під час російсько-української війни в 2014 році на користь Кубанської України.

В цей же час Деснянська «Сила Людей» підтримує ініціативу про перейменування вулиці радянського космонавта Волкова (росіянина, що не мав відношення до України) на вулицю Комбата Гуменюка на тому ж Лісовому масиві Деснянського району міста Києва.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа