Кримськотатарський Ресурсний Центр презентував ексклюзивний документальний фільм «Поверніть мого тата!»

У понеділок, 22 листопада у готелі «Прем’єр Палац» Кримськотатарський Ресурсний Центр представив ексклюзивний документальний фільм «Поверніть мого тата!». У картині зібрані історії дітей, чиїх татів посадили чи насильно викрали після окупації Криму.

У презентації фільму взяли участь:

Ескендер Барієв – Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу;

Мирослав Гай – Волонтер, керівник благодійної організації «Фонд «Мир і Ко»;

Лукас Бьом – Другий секретар з політичних питань Посольства Німеччини в Україні.

Модератором виступив відомий журналіст та політолог Тарас Березовець.

На заході також були присутні всі члени команди, які працювали над створенням стрічки, а також на прем’єру фільму завітали представники посольств іноземних держав, члени Меджлісу кримськотатарського народу, представники державних органів влади, активісти, волонтери, громадські діячі, журналісти та інші.

«Команда Кримськотатарського Ресурсного Центру сподівається і робить все, щоб найближчим часом кожна дитина в окупованому Криму могла обійняти свого батька і по-справжньому радіти кожному дню дитинства. Для досягнення цієї мети Кримськотатарський Ресурсний Центр створив короткометражний документальний фільм «Поверніть мого тата!», – відзначив Барієв.

Цією картиною Кримськотатарський Ресурсний Центр хоче привернути увагу української та міжнародної громадськості до проблеми політв’язнів Криму, а також їхніх дітей, які страждають не менше від своїх батьків. Саме тому картина доступна сімома мовами: українською, арабською, німецькою, англійською, турецькою, італійською та іспанською.

Презентація фільму для широкої аудиторії планується наступного року у зв’язку із участю картини у міжнародних та українських кінофестивалях.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа