Корисна інформація для резервістів і можливих учасників 7-ї хвилі мобілізації

Увага!

Військовослужбовцям оперативного резерву першої черги. Особливо ті, хто мешкає у Львіській області.
Зараз починаються військові навчальні збори резервистів оперативного резерву. Не наступайте на мої граблі:
1. Явка на збори по повістці ОБОВ’ЯЗКОВА. Хто вирішив сачканути – робить це на свій страх і ризик. Можете попросити перенести на іншу дату, збори проводять в кілька етапів з різними військовими частинами. Мені по роботі не підходило їхати на збори на початку вересня, воєнком пішов на зустріч та змінив номер бригади та дату.
2. Періодично уточняйте дату початку та кінця зборів. Можуть змінити в останній момент. Вже міняли і 80 і 24 бригадам.
3. Відділи кадрів часто вимагають, щоб у повістці була вказана дата ЗАКІНЧЕННЯ зборів. Такої вимоги у інструкції з організації зборів немає, але працівники РВК мають право вказати таку дату. Вимагайте. (Наказ МО №560 від 2009 року з “Інструкцією з організації та проведення військових зборів”)
4. Уважно перевіряйте свій ВОС. Особливо ті, хто його міняв. В РВК в повістку можуть вписати старий. Потім в бригаді будете довго доказувати, що ви артилерист, а не, наприклад, зв’язківець. Добре, що я здогадався спитати, за яким ВОСом мене викликають на збори. Крутив би потім хвости антенам.
5. Забезпечення формою. Форму видадуть не у РВК, а у бригадах. З кепками та берцями проблеми, бажано брати свої.
6. Фінансування. На час проведення зборів за Вами зберігається робоче місце та середня заробітна плата. Непрацюючі отримають “мінімалку” (п.2 постанови КМУ від 23.11.06 №1644 “Про порядок і розміри грошового забезпечення та заохочення військовозобов’язаних та резервистів”). Крім цього, виплачуються добові (п.1 постанови КМУ від 23.11.06 №1644) та одноразове грошове заохочення (п.3 постанови КМУ від 23.11.06 №1644). Одноразове заохочення та добові виплачується на руки у бригаді.
7. Після зборів РВК може змінити Вам мобілізаційний припис (папірець, виданий під час демобілізації, часто вклеюється до останньої сторінки військового квитка). В новий мобілізаційний буде вписаний номер ІНШОЇ військової частини, а не тої, в якій, наприклад, ви служили мобілізованим. Перевіряйте припис на місці у РВК. Маєте право вимагати, щоб номер частини не міняли. Інакше замість рідної 24-ї ризикуєте попасти на 7 хвилю у 54-ту. Будете шукати свої документи по Артемівську.

Джерела моєї інформації.
“Гаряча лінія” МО тел.0800-500-442
Служба речового забезпечення МО тел.(044)481-54-13
Львівський обласний військомат тел.(032)260-26-44

Artur Aminew
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа