Кому заважають активісти в Україні: презентація звіту про переслідування і напади з початку року

У середу, 28 липня, об 11:00 в Українському кризовому медіа-центрі (м. Київ, вул. Хрещатик, 2) відбудеться презентація моніторингової доповіді про переслідування громадських активістів та правозахисників з початку 2021 року. Захід організований у межах проєкту «Підвищення ролі та захисту правозахисників в Україні», що фінансується ЄС.

Ситуація у першому півріччі 2021: чи почастішали випадки переслідування активістів? Який вид активізму став найнебезпечнішим за цей період? Якими методами намагаються залякати українських активістів? Ультраправе насильство: на кого нападають радикали та як реагують на це правоохоронці?

Отже:

Що? Презентація доповіді про переслідування громадських активістів та правозахисників з початку 2021 року

Де? Український кризовий медіа-центр (м. Київ, вул. Хрещатик, 2)

Коли? 28 липня об 11:00

Спікери: 

  • Анастасія Москвичова, дослідниця Центру прав людини ZMINA
  • Валерій Харчук, луганський активіст, керівник “Антикорупційного регіонального фронту”
  • Євгенія Закревська, адвокатка
  • Віталій Устименко, одеський активіст, голова «Автомайдану»

Модераторка – Людмила Янкіна, координаторка проєктів Центру прав людини ZMINA

Мова заходу: українська (відбуватиметься англомовний синхронний переклад). Захід буде транслюватися онлайн двома мовами тут

Додаткова інформація: Проєкт «Підвищення ролі та захисту правозахисників в Україні» реалізується Центром прав людини ZMINA у партнерстві з Нідерландським Гельсінським комітетом за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проєкт зосереджується на правовому та оперативному захисті та підтримці правозахисників і антикорупційних активістів в Україні, підтримці позитивної ролі правозахисників у суспільстві та налагодженні зв’язків між ними, збільшенні кількості ефективних розслідувань нападів на правозахисників та активістів тощо. Проєкт триває з 2019 року до 2022 року.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа