Комітет Виборців України взявся за Семена Семенченка

інфографіка

Жодна з 6 заяв Семена Семенченка не була правдивою – КВУ

Народний депутат фракції «Самопоміч» Семен Семенченко оперує недостовірною та маніпулятивною інформацією у своїх публічних виступах. Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши останні виступи політика на телеканалах «NewsOne» та «Zik».

Для аналізу експерти відібрали кілька фактів, на які спирався Семен Семенченко під час своїх виступів. З шести проаналізованих заяв політика пять були маніпулятивними та ще одна виявилася неправдою.

«Переважна більшість заяв Семена Семенченка виявилися маніпулятивними. Це свідчить про те, що народний депутат або не має достатньої компетентності у певних питаннях, або він свідомо прагне ввести в обману глядачів», – зазначив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

В рамках проекту «Дослівно» проходить фактчекінг заяв провідних політиків. Раніше було проаналізовано заяви Юлії Тимошенко, Володимира Гройсмана, Вадима Рабіновича, Міхеіла Саакашвілі, Олега Ляшка, Надії Савченко, Олега Березюка, Арсенія Яценюка, Ігоря Гриніва, Артура Герасимова, Андрія Садового та Сергія Капліна.

Заява

Факт

1

Георгій Тука – негідник, який не пішов на фронт. Маніпуляція

Геннадій Тука з перших днів агресії Росії організував волонтерську спільноту «Народний тил», яка активно допомагала українським військовим у Криму та на Донбасі.

2

Ми не анонсували ніяких масштабних акцій. Маніпуляція

З осені в урядовому кварталі відбуваються акції протесту, до яких Семен Семенченко закликає приєднатися більше українців.

3

На 4-й рік війни досі нічого не робить наша влада для протидії російській пропаганді. Маніпуляція

З 2014 року в Україні заборонили трансляцію низки російських телеканалів та заблокували доступ до російських соцмереж та деяких сайтів.

4

Якщо на вас наводять зброю, ви маєте право стріляти у відповідь. Маніпуляція

Згідно закону, українці мають право на самооборону. Проте за перевищення заходів самооборони законодавством передбачена кримінальна відповідальність.

5

Так, я хочу подобатися людям, бо я говорю правду. Маніпуляція

Згідно попереднього дослідження проекту «Дослівно» щодо заяв Семен Семенченка, депутат оперував неправдивою інформацією про торгову блокаду.

6

Хоч один закон без депутата Семенченка Верховна Рада прийняла, який ваше життя полегшив? Неправда

З початку 7 сесії Верховної Ради Семен Семенченко ігнорував більшу частину голосувань, під час яких були проголосовані медична, освітня та пенсійна реформи. Зі 1828 голосувань він брав участь лише у 240.

Прес-служба ВГО «КВУ»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа