Колишньому заступнику Міністра оборони суд обрав заставу 400 млн грн

DBR-Screen

Сьогодні, 2 лютого, звільненому заступнику Міністра оборони України, який відповідав за Тилове забезпечення ЗСУ і купував яйця по 17 грн, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

За клопотанням слідчого Бюро, Печерський районний суд м. Києва застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі 402 мільйони 600 тисяч гривень.

Нагадаємо, 1 лютого 2022 року працівники ДБР повідомили йому про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Він лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб Збройних Сил України низької якості на загальну суму понад 1 млрд грн. Всі договори укладалися за повною передплатою.

Посадовець не тільки знав про факти постачання неякісної продукції, а й здійснював тиск на підлеглих для прийняття неякісної продукції на військові склади та організацію повторних проведень лабораторних випробувань бронепластин, які не витримали первинних випробувань.

При цьому він ігнорував звернення Командування Сил Логістики ЗСУ стосовно необхідності забезпечення належного приймального контролю за якістю продукції.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Джерело: поштова розсилка ДБР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа