Ківалова судитиме суддя, яка частково у нього працює

Президент Національного університету «Одеська юридична академія» Сергій Ківалов через підконтрольну йому суддю Ярославу Балан намагається зупинити перевірку фінансово-господарської діяльності ВНЗ. Суддя Одеського окружного адмінсуду, котра розглядає позов від Академії, працює доцентом у цьому ж ВНЗ. Про це зазначає народний депутат України Ірина Суслова.

«Ківалов робить усе можливе, щоб не допустити першої за останні 13 років перевірки діяльності очолюваної ним Юракадемії. ВНЗ позивається відразу у двох адмінсудах (в Києва та Одесі). Справу в Одесі розглядає кандидат юридичних наук, доцент ЮрАкадемії суддя Ярослава Балан. Не має жодних сумнівів у її заангажованості, а тому кінцеве рішення очевидне заздалегідь», – заявляє Суслова.

Нардеп від партії «ВОЛІ» переконана, що суддя Балан через очевидний конфлікт інтересів має бути відсторонена від розгляду справи. Також Суслова наголошує, що Ківалов за допомогою місцевих судів уже 4 місяці блокує початок перевірки діяльності ВНЗ податковою інспекцією. Окрім цього, нардеп Ківалов підключив до справи окремих членів із парламентської коаліції, котрі вимагають від Державної фіскальної служби виключити ВНЗ із плану-графіку перевірок. А їх звернення використовуються у судовому процесі.

«Спроби зриву перевірки свідчить про її своєчасність. Сподіваюся, що дуже скоро працівники податкової інспекції розпочнуть свою роботу. І тоді ми дізнаємося нові факти зловживань у виші, котрий очолює близький соратник Януковича. Запевняю, що ми зробимо усе можливе, щоб усі винні були покарані», – резюмує Суслова.

Як раніше повідомлялося, 28 травня у Київський окружний адміністративний суд відбулося перше засідання щодо позову ЮрАкадемії. Засідання перенесено у зв’язку із неявкою представників позивача. Натомість, суддя Одеського окружного адмінсуду Ярослава Балан 15 травня ухвалила рішення про розгляд справи.

Нардеп Ірина Суслова протягом 2014-15рр. неодноразово зверталася у правоохоронні органи з приводу виявлених фактів привласнення державного майна та розкрадання бюджетних коштів президентом Одеської Юракадемії Сергієм Ківаловим. Йдеться про сотні мільйони гривень та десятків гектарів земель, відчужених у держави за схемами Ківалова. Прокуратурою відкрито відповідне кримінальне провадження. Правопорушникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Отримано-Received: from rada.gov.ua (webmail.rada.gov.ua [193.19.153.11]) From: "suslova" [email protected] Fri, 29 May 2015 10:15:35 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа