Кіберполіція реагуватиме на повідомлення щодо продовження діяльності веб-сайтів, доступ до яких обмежено

Україна не блокує незалежних соціальних мереж, штаб-квартири яких розташовані не на території країни-агресора. Ряд українських компаній вже почали заходи з обмеження доступу до веб-сайтів, зазначених у переліку рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Кіберполіція у межах своєї компетенції готова до забезпечення дотримання цих вимог.

У зв’язку з агресією з боку Російської Федерації на території України було введено обмеження для доступу до окремих веб-ресурсів і це було вимушеною мірою захисту від країни-агресора. Тому, відповідно до ст. 5 Закону України «Про санкції» указом Президента України №133/2017 було введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Указ набув чинності 17 травня 2017 року.

Кожен провайдер телекомунікаційних послуг в Україні зобов’язаний заблокувати доступ до вказаних в переліку Інтернет-ресурсів. На сьогоднішній день ряд українських компаній вже почали заходи з обмеження доступу до веб-сайтів, доступ до яких на даний час обмежено законодавчо.

Україна вперше ввела санкції щодо російських компаній Інтернет та медіагалузі, таких як: «Mail.ru Group», «Яндекс», «ВКонтакте», «Одноклассники», які є знаряддями гібридної війни. Саме ці важелі активно використовує ФСБ Російської Федерації (РФ), як агрегатор інформаційної агресії проти України, для проведення інформаційно-пропагандистських атак проти України.

Департамент кіберполіції Національної поліції України закликає громадян повідомляти про факти невиконання провайдерами Указу Президента України №133/2017 на електронну адресу, вказану ТУТ.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа