Керівництво “Нафтогазу” здійснило злочин проти держави?

У середу в Києві представники  “Корпусу захисників Революції Гідності” та “Укртрансгазу” провели пікет  біля приміщення Служби Безпеки України та Генеральної Прокуратури України.

Протестувальники чекали на представників відомств для вручення вимог. Активісти тримали в руках плакати із гаслами: “Захистіть національну безпеку – припиніть розвал газотранспортної системи України”, “Коболєв та Вітренко – брешуть”, “Нафтогаз звільняє за правду”.

За словами експерта газотранспортної галузі, голови “Корпусу” Андрія Бойчука, ще раніше, 10 серпня, до відповідних органів було відправлене звернення з фактами нищення української ГТС і вимогою перевірки діяльності НАК “Нафтогаз України” на предмет зловживань, але оскільки жодної відповіді поки не надходило, активісти вирішили нагадати про свої вимоги.

“Керівництво НАК “Нафтогаз України” своєю недолугою діяльністю підігрує Росії, через панів Коболєва та Вітренка в газотранспортній галузі створилася критична ситуація, яка несе пряму загрозу національній безпеці України. Тому ми і представники “Укртрансгазу” вимагаємо від СБУ та ГПУ провести ревізію діяльності “Нафтогазу”. Ігнорування цього питання може занадто дорого коштувати для України, тим більше, в умовах війни”, – заявив голова “Корпусу захисників Революції Гідності” Андрій Бойчук.

Він також повідомив, що обох відомствах звернення було прийняте, тепер справа за правоохоронцями.

“Ми привернули увагу державних органів і громадськості до цього питання, і тепер очікуємо на невідкладні кроки з боку СБУ та ГПУ. “Корпус” слідкуватиме за перебігом справи, усі винні мають понести покарання”, – сказав Бойчук.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа