Карітас України і коронавірус: допомога самотнім літнім людям безконтактними пральнями

photo__7_

Більшість осередків Карітасу, хоч і працюють дистанційно, але не полишають відвідини самотніх людей похилого віку (з усіма необхідними засобами безпеки), надають послуги психологічної та духовної підтримки по телефону та в режимі онлайн, проводять вебінари та транслюють майстер-класи для дітей, консультують щодо пошуку роботи.

Однак, у ці непрості часи, для Карітас особливо важлива підтримка партнерів. Гарним прикладом, є започаткування співпраці з компанією Procter&Gamble, яка разом із Карітасом України запускає новий соціальний проект. У рамках якого, самотнім літнім людям по всій Україні запропонують новий благодійний сервіс – послуги безконтактних пралень, які діють при місцевих осередках Карітас. Procter&Gamble надає для них пральні порошки Ariel і Tide, мийні засоби Fairy і Mr.Proper.

«Надзвичайно важливо сьогодні об’єднати зусилля представників бізнесу, неурядових організацій, Церкви та державних структур заради спільних ефективних дій, направлених на профілактику захворюваності на COVID-19 та допомогу тим, хто вже бореться з цією хворобою. В фокусі допомоги Карітасу України – найбільш вразливі категорії громадян та медичні заклади, працівники яких знаходяться в авангарді боротьби з цією небезпечною недугою», – заявив Президент Карітасу України Андрій Васькович.

Також, місцеві організації мережі Карітасу в Україні намагаються посилити допомогу своїм підопічним. Наприклад, Карітас Івано-Франківська закуповує продукти харчування, засоби гігієни та ліки, після чого доставляє їх потребуючим безпосередньо додому. Для дітей благодійники влаштували онлайн кулінарний майстер-клас, щоб зайняти малечу корисним і дати трохи відпочити їх батькам. Продукти та ліки потребуючим також доставляє Карітас Коломиї.

Карітас Маріуполь, за підтримки програми ООН із відновлення та розбудови миру, в рамках проекту «Ефективне врядування і залучення громадян задля досягнення правосуддя, безпеки, захисту довкілля та соціальної єдності у східній Україні» проводить заходи по наданню безоплатної первинної правової допомоги у Волноваському, Мангушському і Мар’їнському районах Донецької області.

У Хмельницькому без змін працює проект «Соціальне таксі», що розвозить по місту людей з інвалідністю, адже це дуже важливо зараз, коли їм стало ще важче добиратись на лікування або реабілітацію.

Складно зараз і людям, що не мають де жити. Саме тому, при Карітасі Самбірсько-Дрогобицької єпархії продовжує працювати спільнота взаємодопомоги “Наша Хата”, що допомагає безхатькам.

25 березня 2020 року Кабінет Міністрів України запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні та на місяць продовжив стан карантину, тому Карітас України продовжує залучати міжнародних та національних партнерів аби організувати допомогу максимальній кількості потребуючих у найвіддаленіших куточках нашої держави.

Пресслужба Карітасу України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа