Канада починає новий етап військової місії в Україні – до 2022

unifier

Канадський уряд оголосив про продовження військової тренувальної місії Unifier в Україні до 2022 року. За повідомленням Посольства України у Канаді, про це рішення на спеціальній церемонії в Оттаві оголосили міністр оборони Харджит Сейджан та міністр закордонних справ Христя Фріланд.

“Тренування, яке надають канадські збройні сили, прямо допомагає українській армії підтримувати домашню безпеку та територіальну цілісність і робить внесок у реіогіонльну та міжнародну безпеку,” – говориться у спільній заяві міністрів.

Мандат місії поширюється до 2022 року. У складі місії 200 канадських військовослужбовців навчатисуть українських колег за 5 напрямками підготовки: тактика малих груп та снайперська підготовка, розмінування, військова поліція, польова медицина та логістика.

“Це реальна допомога, яка рятує життя наших братів та сестер на фронті, – пояснює посол Україхни у Канаді Андрій Шевченко. – Плюс це дуже цінне двостороннє навчання: для нас це можливість поділитися безцінним бойовим досвідом з нашим дуже близьким партнером по НАТО.”

За попередні 4 роки операції Unifier канадське тренування пройшло близько 11 тисяч українських військових.

Джерело: Received from: Andriy Shevchenko [email protected] [209.85.217.66]; Mon, 18 Mar 2019 20:26:09 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа