Італійські карабінери затримали найманця, який воював у формуваннях ДНР

Сьогодні, 6 травня, стало відомо, що спеціальний оперативний підрозділ карабінерів (ROS) заарештував 28-річного громадянина Італії родом з Мессіни, який, за інформацією слідства, у якості найманця брав участь у війні проти України на боці проросійських збройних формувань.

Карабінери ROS в рамках операції «Іван» здійснили арешт за приписом слідчого судді Мессіни через підозру у порушенні норм Нью-Йоркської міжнародної конвенції від 4 грудня 1989 року щодо протидії «найманству».

hVsPkkOpuxyjpQzArPGvNN2rtN3lX8ewCAOLI3YR

Окрім обшуків за місцем проживання підозрюваного, активізовані також канали міжнародного співробітництва для виконання слідчих дій за кордоном.
Зокрема слідство збирає матеріал про посередників, які забезпечували в т.ч. фінансово канали вербування італійських найманців для війни на Донбасі. Розслідування почалося ще у 2019 році.

Наразі задокументовано, що підозрюваний діяв як бойовик-найманець на території так званої “ДНР” з 2016 року. Ділився інформацією про свою діяльність із родичами та друзями через соціальні мережі.

 

PjO3Qu9VA7L8ccj9oLQjmS7dnoJrx1quHIPPd61O

Голова української частини Українсько-італійської ради з економічного, промислового та фінансового співробітництва, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков подякував італійським колегам за послідовну роботу.

“Під час перемовин з італійськими колегами, ми неодноразово оговорювали недопустимість участі італійських громадян на боці проросійських незаконних збройних формувань. Дякую правоохоронцям Італії за послідовну роботу та дружню позицію”, – сказав він.

Варто зазначити, що карабінери продовжують слідчі дії стосовно організованої структури, що вербує та фінансує найманців з Італії з метою їхньої подальшої терористичної діяльності у лавах проросійських сепаратистських ополчень на Донбасі.
Довідково: ROS – єдина слідча структура у Війську Карабінерів, що спеціалізується на протидії організованій злочинності та терористичних загрозах.

Нагадаємо, 30 квітня, у рамках операції «Lone Wolf», італійська поліція розшукала 50 річного чоловіка – колишнього поліцейського з Кальярі, який воював в Україні на боці проросійських незаконних збройних формувань проти українських сил.

У 2015 він уже потрапляв у поле зору правоохоронців, які розслідували участь італійських громадян – найманців у незаконних збройних формуваннях на сході України. Тоді затриманий уникнув покарання, бо стверджував, що не стріляв в українських бійців.

Департамент комунікації МВС України

 

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа