ІТ-бізнесмен із України вперше став доларовим мільярдером за версією Forbes

Влад Яценко

Українець Влад Яценко, який є співзасновником фінтех-стартапу Revolut, став мільярдером після того, як компанія залучила 800 мільйонів доларів фінансування. Тепер цифровий банк Revolut оцінюється у 33 мільярди доларів.

Про це пише TechCrunch.

З минулого року оцінка компанії, яку Яценко заснував з росіянином Миколою Сторонським, підвищилась у шість разів ㅡ тоді Revolut оцінили у 5,5 мільярда доларів.

Після нового раунду фінансування, де головними інвесторами стали фонд SoftBank Vision Fund 2 і Tiger Global Management, Revolut став найдорожчим стартапом у Великій Британії.

Українець Влад Яценко, за даними Pitchbook, станом на грудень 2020 року мав близько 3,97% акцій компанії. Тож Яценко став мільярдером.

Однак, після інвестицій його частка могла знизитися до близько 3,87%. Втім, у цьому випадку, акції у його власності оцінюються у близько 1,3 мільярда доларів.

Такі статки дозволяють Яценку посунути на десяте місце рейтингу 100 найбагатших українців від Forbes бізнесмена Олександра Ярославського, пише видання.

Інший співзасновник Revolut ㅡ Микола Сторонський ㅡ вперше потрапив до списку найбагатших людей Росії за версією Forbes у 2019 році.

Наразі, після нового раунду фінансування стартапу, його 23,9% акцій будуть оцінюватися у приблизно 7,9 мільярда доларів.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа