«Інтер» знову відзначився українофобією

inter-spal

13 жовтня 2018 року остаточно вступить у силу закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації», який запроваджує мовні квоти на телебаченні й зобов’язує загальнодержавні та регіональні телеканали подавати не менше 75% контенту державної мовою в часовому проміжку 7:00-22:00.

Ще не вступивши повністю у дію закон успішно діє як лакмусовий папір на українофобію. Цього тижня телеканал «Інтер» випустив відеоролик, в якому з великим сумом сповістив своїх прихильників, що буде змушений перекладати державною мовою ряд своїх програм та фільмів, при цьому заявивши, що «у вечірніх серіалах, радянських фільмах, програмах «Круче всех», «Орел и Решка», «Готовим вместе» та у спеціальних проектах ми зберігаємо російську мову».

Дані заяви каналу не лише зайве підтверджують відданість ідеям та символам «русского міра», але й є відвертою зневагою до державної мови, маніпуляцією аудиторією та погано прихованою брехнею, адже суто математично «Круче всех», «Орел и Решка», «Готовим вместе» не рахуючи спецпроектів, займають 30% ефіру неділі в проміжку між 7-22:00, що є порушенням норм закону про мовні квоти на ТБ.

Враховуючи всі вищезазначені обставини, «Вільні Люди» долучаються до моніторингу ефіру цього пропагандистського каналу і за наявності навіть найменшого порушення закону гарантують швидку і жорстку реакцію.

Рупор Кремля в Україні має замовкнути!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа