Іхтамнєт. Але є техніка на 45 млн.руб, зафіксована ОБСЄ

esaul

Росія передала бойовикам на Донбасі 15 нових броньованих транспортних УАЗ «Осавул». УАЗ-23632-148 “Осавул” постачається в армію РФ з 2018 року. Це броньована модифікація УАЗ “Патріот”, яка має захист від вибухів мін і гранат, також має броньований моторний відсік й захищені паливні баки. На даху броньовика може встановлюватись кулемет (“Корд” або”Печенєг”), або гранатомет (АГС-17 або АГС-30).
Ця модифікація була створена з урахуванням бойового досвіду російських військ у Сирії. Техніка використовувалась для швидкого прихованого переміщення бійців спецпідрозділів, здійснення розвідки боєм, штурмів і так далі. ЇЇ поява на озброєнні російських-окупаційних сил на Донбасі може свідчити про наміри Російської Федерації активізувати ескалацію бойових дій на сході України та підвищити їх динаміку.
За даними російських джерел УАЗ-23632-148 “Осавул” є досить дорогим спецавтомобілем, його ціна сягає 3 мільйонів рублів (понад $40 тис.). Тобто не складно порахувати, що постачання лише цієї партії з 15 автомобілів коштувало російському бюджету 45 мільйонів рублів (понад $600 тис.).

 

esa

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа