“Холодний Яр”: Полковник Болбочан в Одесі

4 вересня 2014 р. о 18.00 в Одесі в театральній залі Палацу студентів (вул. Маразліївська, 34А) відбудеться презентація спогадів сотника Армії УНР Бориса Монкевича “Похід Болбочaнa нa Крим”, що вийшла у бібліотечці Історичного клубу “Холодний Яр” у серії “Українська воєнна мемуаристика” (редактор-упорядник Роман Коваль, в-во “Наш формат”).

У виданні йдеться про переможні походи полковника Петра Болбочана на Київ, Полтаву, Харків, Запоріжжя, Мелітополь, форсування Сиваша, визволення Криму від російських окупантів, тріумфальну зустріч запорожців у Сімферополі, про вигнання російських окупантів з Донбасу. Це книжка про бойову співпрацю з німецьким військом у боротьбі проти більшовицької Москви. Події відбуваються у першій половині 1918 року. У книжці вміщено також спогади бойових побратимів полковника Болбочана і сотника Монкевича – старшин-запорожців Степана Самійленка, Івана Дубового, Никифора Авраменка, Всеволода Петріва, Володимира Сікевича, Петра Содоля-Зілинського та козака-болбочанівця Бориса Антоненка-Давидовича.

Співдоповідач – кандидат історичних наук Сергій Боган (Одеса).

Редактор-упорядник Роман Коваль, який також виступить на презентації, сподівається, що книжка про перемоги наших дідів і прадідів над російськими окупантами навесні 1918 року додасть духу українським воякам і вони зженуть із цього світу російські банди терористів та сепаратистів.

Організатор презентації – Одеська обласна організація ВО “Свобода”.

ПАРАМЕТРИ КНИЖКИ:Монкевич Б. “Похід Болбочана на Крим”: Спогади / Редактор-упорядник Р. М. Коваль. Бібліотека Історичного клубу “Холодний Яр”. – Київ: Історичний клуб “Холодний Яр”; Київ, “Наш формат”, 2014. – 272 с.; іл. – (Серія “Українська воєнна мемуаристика”. – Кн. 7). Наклад 2000 пр. Обкладинка тверда, повнокольорова, повнокольорові форзаци, 127 світлин та 11 карт.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа