Громадськість відзначатиме 40-річчя Української Гельсінської Групи

Громадський оргкомітет з відзначення 40-річчя

створення Української Громадської Групи сприяння виконанню Гельсінських угод

та Український інститут національної пам’яті

запрошують до участі у меморіяльних та урочистих заходах.

7 листопада:

Прес-конференція для журналістів об 11-12 год. в «Укрінформі». Вул. Богдана Хмельницького, 8.

8 листопада:

10:00 – 11:00 – відкриття фотодокументальної виставки, присвяченої 40-річчю створення та діяльности УГГ. Діятиме в Києво-Могилянській академії кілька тижнів. Вул. Григорія Сковороди, 2.

11:00 – 17:00 – Всеукраїнська наукова конференція «Українська Гельсінська Група у вітчизняному та світовому правозахисному русі». У НаУКМА, з участю колишніх політв’язнів, науковців, студентів та всіх зацікавлених.

9 листопада:

9:30 політв’язні з родичами на Софійській площі відбудуть спільну молитву біля могили Патріарха Володимира (член УГГ Василь Романюк). Після чого поїдуть автобусом ушанувати на Байковому цвинтарі покійних членів УГГ (Микола Руденко, Василь Стус, Олекса Тихий, Юрій Литвин, Надія Світлична, Оксана Мешко, Вячеслав Чорновіл. А також: Іван та Леоніда Світличні, Іван Гончар, Євген Сверстюк, Михайлина Коцюбинська, Левко Горохівський, Микола Плахотнюк, Олесь Сергієнко).

18:00 – 20:00 – Урочисті збори громадськості з нагоди 40-річчя УГГ в Київському міському будинку вчителя. Вул. Володимирська, 57.

На інші заходи доступ обмежений, у т. ч. на Кримський форум колишніх політв’язнів і правозахисників, які живуть в Україні та в інших країнах. 10-11 листопада 2016 року у Львові на базі Українського Католицького університету.

Телеканали мають показати інтерв’ю з членами Групи, а також фільм Олександра Рябокриса «Українська Гельсінська група», де Микола Руденко розповідає про створення УГГ.

Харківська правозахисна група перевидає 4-томник документів УГГ.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа