Громадські організації Чернігова звернулись до епархії УПЦ МП з приводу Томоса

chernih

Керівники громадських організацій Чернігівщини, сееред яких – Олександр Ясенчук, координатор “Вільних Людей” у Чернігові, підписали і направили звернення до єпископа Чернігівської єпархії УПЦ МП Амвросія (Полікопи) та кліриків його єпархії.

“Ми підтримуємо прагнення українців щодо створення Єдиної помісної православної церкви, яка буде служити Богові та Україні. Настав час священикам РПЦ в Україні зробити вибір: чи будете ви слідувати вказівкам керівництва РПЦ, яке благословляє російські збройні сили на військову агресію проти України, підтримує анексію Росією Криму, слухняно виконує вказівки Кремля щодо утримання українського православ’я в орбіті інтересів РФ? Або ж як представники українського духовенства, як громадяни України, здійсните цивілізований вибір, станете на шлях розбудови справжньої української церкви?”, – йдеться у зверненні.

У зверненні також заявлено, що очільники громадських організацій більше не хочуть чути у храмах на українській землі молитов за московського патріарха Кіріла, бачити літературу, яка прославляє “руський мир”, наслідки якого українці бачать на сході своєї країни.

Підписанти закликали священиків переходити до єдиної православної української церкви, щоб вирватися з пут “русского мира”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа