«Головному Отаману Армії УНР – Слава!» До 140-річчя Симона Петлюри

22 травня 2019 року виповнюється 140 років від дня народження державного та громадсько-політичного діяча, Голови Директорії, Головного Отамана Військ і Флоту Української Народної Республіки Симона Петлюри. До цієї дати Український інститут національної пам’яті спільно з продакшн «Bober studio» презентували соціальний відеоролик.

У відео Симон Петлюра постає як творець українського війська. І бійці сучасних Збройних сил України, які нині продовжують цю боротьбу, віддають йому військову шану.
«Петлюра – сильний лідер у важкі часи. Він очолив українську революцію 1917-1921 років у критичний момент. Він не уникав складних рішень, робив помилки, але продовжував боротьбу. Петлюра не зламався навіть після поразки революції. Тому для ворогів України став уособленням того незламного українського духу, з яким вони вже стикалися в попередні епохи. Тому ціле покоління борців за незалежність вони нарекли петлюрівцями, які стали наступниками ненависних Москві мазепинців, та попередниками бандерівців, яких досі бояться в Кремлі», – вважає Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

У ролику знялися реальні ветерани сучасної російсько-української війни та бійці добровольчих батальйонів, а також Герой України, генерал-майор ЗСУ, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Ігор Гордійчук та курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

«Симон Петлюра – унікальна постать в нашій історії. Це один з тих політичних і військових діячів, які розуміли, що без сильної армії неможливо зберегти державність, і доклав усіх зусиль для її створення. Він був творцем українського війська, він був його частиною і його душею. І сучасні Збройні Сили України продовжують традиції армії УНР, воюючи з тим же самим ворогом. Саме це ми хотіли підкреслити в нашому ролику», – зазначає режисерка кліпу Діана Горда.

Завантажити ролик у високій якості можна тут.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа