Голова Антикорупційного Комітету блокує призначення аудитора НАБУ

Про це під час перерви в засіданні Комітету з питань протидії та запобігання корупції повідомив народний депутат України Ігор Артюшенко.
«Аудитор НАБУ має бути обраний в Парламенті більшістю голосів. Таких кандидатів є близько 10 кандидатур: українці, іспанці, американці. Завдання Комітету зробити пропозицію щодо того, кого Комітет рекомендує обрати у ВР. В Голови Комітету є протилежна позиція – він вимагає висунути лише одного кандидата. Альтернативну пропозицію колег по Комітету він навіть не хоче розглядати», – наголосив Артюшенко.
Депутат також зауважив, що ситуація за два тижні не помінялася, і голова
Комітету продовжує блокувати прийняття рішення по НАБУ і НАЗК.
«Їм, голові Комітету, іншим представникам, які не входять в Коаліцію, вигідне затягування питання призначення незалежного аудитора. Вони саботують рішення, а всю вину намагаються перекласти на депутатів Коаліції”, – підкреслив парламентар.
Ігор Артюшенко також зазначив, що члени комітету готові розглядати і пропонувати на розгляд парламенту усі кандидатури, в тому числі і ті, які пропонує Голова Комітету. “Але ми знову наштовхуємось на саботаж з боку Голови Комітету. Призначення незалежного аудитора НАБУ знову затягується”, – наголосив Ігор Артюшенко.
Received: from webmail.uh.ua  [93.190.43.23]; Wed, 21 Jun 2017 18:19:18 +0300
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа