Генпрокуратура здала Мартиненка в НАБУ

Детективи Антикорупційного бюро розпочали вивчення 40 томів матеріалів, переданих Генеральною прокуратурою України щодо одного з епізодів низки проваджень, фігурантом яких є колишній народний депутат України Микола Мартиненко. Цих матеріалів у НАБУ чекали із кінця січня. Про це в інтерв’ю журналу «Фокус» заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

За його словами, наразі триває досудове розслідування вказаних проваджень із залученням механізмів міжнародної правової допомоги.

Директор Бюро наголосив, що детективи НАБУ завершили досудове розслідування та разом із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передали до суду десять кримінальних проваджень щодо 13 осіб, підозрюваних у скоєнні кримінальних корупційних правопорушень.

«Одним із високопосадовців, справу якого незабаром розпочнуть розглядати у суді, є керівник Державної інноваційної фінансово-кредитної установи. Йому повідомлено про підозру у розтраті державних коштів на суму понад 16 мільйонів гривень. Серед фігурантів інших, переданих до суду справ, —  судді-хабарники, а також виконавчий директор, в.о. заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Пасішник», — розповів А.Ситник.

Нагадуємо, що за чотири місяці роботи Антикорупційного бюро було розпочато розслідування близько 120 кримінальних проваджень, 25 особам повідомлено про підозру, а також накладено арешт на суму понад 220 мільйонів гривень.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа