Газпром хоче ГТС та газорозподільні мережі в обмін на знижку

Україна обговорює на газових переговорах з Росією варіант створення двох спільних підприємств на базі “Нафтогазу”. Це підтвердив у середу заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимир Макуха.

На цьому тижні в ЗМІ з’явилася неофіційна інформація, що в ході переговорів, на яких Україна намагається домогтися зниження ціни на імпортований російський газ, обговорюється варіант створення двох СП “Газпрому” і “Нафтогазу”, одне з яких отримало б контроль над магістральною газотранспортною системою (ГТС), друге – над внутрішніми українськими газорозподільними мережами.

На питання, чи дійсно обговорюється варіант створення двох СП, Макуха відповів ствердно. Разом з тим він додав, що вважає цей варіант не кращим для України. “Моя особиста точка зору – я б шукав інші шляхи, у тому числі інтеграційні, але систему я б не віддавав. Це все одно, що віддати палець”, – сказав заступник міністра.

На питання, чи правда, що обговорюється ціна на газ на рівні 210-230 доларів за тисячу кубометрів, він сказав: “224 десь буде”

Джерело: Лівий берег

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа