Фронтовик спалив себе на Майдані через політику Зеленського

Фото

У ніч із 10 на 11 жовтня 49-річний боєць-фронтовик ООС Микола Микитенко вчинив самоспалення на Майдані Незалежності на знак протесту проти політики президента Володимира Зеленського. Про причини свого вчинку він розповів у дописах у Фейсбуку.

Як зазначають Вартові Еспресо, невідомий учинив самопідпал о 3:30 ночі. Випадкові перехожі намагалися збити полум’я. Обгорілого чоловіка шпиталізували до лікарні з майже 100 % опіків тіла. За інформацією його доньки, також військовослужбовиці Юлії Микитенко, на цей час чоловік живий. Однак шанси вижити – мінімальні.

Із останніх дописів Миколи Микитенка у Фейсбуку можна зрозуміти, що він невдовлений політикою Володимира Зеленського щодо бійців, які сьогодні захищають Україну від агресора. Рідні також це підтверджують. Окрім того, в соцмережі чоловік закликав усіх виходити на протест за Україну, як це зробила громадськість 24 серпня на День Незалежності.

Тим часом окремі онлайнресурси поширюють неправдиву інформацію, нібито чоловік учинив спробу самогубства через невдале кохання. Медіаресурси посилаються на закритий Телеграмканал MDK Private. Зазначимо, російські спільноти MDK (скорочено від «мудак») неодноразово поширювали неправдиву та антиукраїнську інформацію раніше.

У 2014 Микола Микитенко брав участь у боях під Слов‘янськом у складі добровольчого батальйону Національної гвардії України ім. Сергія Кульчицького. Під час евакуації збитого вертольота на Карачуні він отримав поранення, має групу інвалідності. Після лікування служив у різних бойових підрозділах в зоні ООС.

Микитенко

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа