Екс-голову Чернівецької ОДА Папієва можуть оголосити в розшук за незаконну агітацію

Прокурор Чернівецької області Павло Ванзуряк під час прес-конференції повідомив, що колишнього високопосадовця, якому оголошена підозра щодо незаконної агітації, можуть подати до розшуку. Скоріш за все мова йде про Михайла Папієва, екс-голову Чернівецької ОДА, який, як повідомляла ОПОРА, під час парламентських виборів 2012 року агітував за кандидатів від Партії регіонів. В лютому 2014 року було зареєстроване відповідне кримінальне провадження.

– Дійсно таке кримінальне провадження було зареєстроване, коли до нас було звернення від ОПОРИ та інших громадських організацій щодо зловживань під час проведення виборів в 2012 році, – повідомив прокурор області Павло Ванзуряк. – Тобто порушення виборчого законодавства, яке полягало в проведенні незаконної агітації за деяких кандидатів в народні депутати. Скажу без прізвищ, бо вироку суду немає. По цій справі винесено підозру колишній посадовій особі. У зв’язку з його неявкою і відсутністю за місцем проживання ця підозра скерована поштою, так як того вимагає Кримінально-процесуальний кодекс, за місцем реєстрації цієї особи в місто Київ. При надходженні інформації про вручення чи невручення (підозри, – ОПОРА), відповідно ми будемо приймати рішення чи про оголошення в розшук, чи про повторний виклик в прокуратуру.

Прокурор також повідомив, що допитано близько 80 осіб, по цій справі була проведена дуже складна і тривала (більше чотирьох місяців) лінгвістична експертиза у Києві, яка дала відповідь на питання чи здійснювався психологічний вплив на думку виборця і на його позицію, чи не здійснювався.

Відео:http://oporaua.org/news/6331-eks-golovu-cherniveckoji-oda-papijeva-mozhut-ogolosyty-v-rozshuk-za-zajavoju-opory

До речі, Михайло Папієв зареєстрований кандидатом в народні депутати у виборчому списку Опозиційного блоку під номером 22.

Нагадаємо, 25 лютого 2014 року Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА написала заяву до обласної прокуратури з вимогою розслідувати факти порушення виборчого законодавства за фактами, зафіксованими спостерігачами ОПОРИ та журналістами під час виборчої кампанії 2012 року. Тоді ОПОРА нарахувала близько 30 порушень виборчого законодавства, про які оперативно повідомляла громадськості під час кампанії спостереження за виборами 2012 року. В березні 2014 року прокуратура Чернівецької області у відповідь на запит ОПОРИ повідомила, що за фактами, згаданими у зверненні, відкрито кримінальне провадження. Протягом березня-квітня 2014 року спостерігачі ОПОРИ давали пояснення слідчим прокуратури Чернівецької області.

Надія Бабинська
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа