Директор МВФ про можливість надання стабілізаційного кредиту Україні

imf-logo

Міжнародний Валютний Фонд поступово переходить з дипломатичної мови на просту і доступну. Ще залишаються дипломатичні реверанси, щоб переговорники Зеленського і він сам мали можливості сказати, що їх не “нагинають”, але для них мова МВФ вже повинна бути зовсім зрозумілою. Нижче – офіційне становище керуючої директорки МВФ Кристаліни Ґеорґієвої:

“Ми високо цінуємо той прогрес, якого вдалося досягти з українською стороною минулого тижня. Як тільки українська сторона прийме банківський і земельний закони, ми зможемо швидко фіналізувати нашу угоду, навіть на більшу суму, ніж попередньо передбачалось.”

“Стільці вранці – гроші ввечері”.

Є ще один аспект, який поки що через дипломатію не потрапив у офіційне повідомлення. Наперсточники хотіли б внести в закони доповнення, які б дозволили нівелювати заборону на повернення Приватбанку Коломойському. Але МВФ це вже прочитав і передбачив, і вкотре пояснив Зеленському. По суті, питання в тому, чи засвоїв президент урок від міжнародних тютюнових компаній, коли йому довелось покласти проголосований закон під сукно, а потім, через кілька місяців (сподіваючись, що ми забули цю аванюру Слуг Народу) повернув у Верховну Раду на доопрацювання, відкинувши саме поправку, що стосується тютюнових компаній. Якщо не засвоїв, і буде спроба таким же чином надурити МВФ, нас чекає продовження переговорів і обіцянка Зеленського, що “ми вже майже домовились”.

imf-ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа