Донецька окупація спробувала зробити своє консульство в Чехії

Про це народний депутат, Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз повідомила в себе на сторінці у Facebook.

«Спільно з колегами Ганною Гопко та Світланою Заліщук звернулись до Голови Служби безпеки України Василя Сергійовича Грицака. Просимо здійснити перевірку фактів та за умови підтвердження порушити кримінальну справу та оголосити в міжнародний розшук», – розповіла Фріз.

В зверненні зазначається, що до народних депутатів надійшла інформація про спробу створення дипломатичного представництва так званої самопроголошеної Донецької Народної республіки у Чеській Республіці Нелі Лісковою (лідера руху в Моравсько-Сілезькому краї, яка восени минулого року балотувалася на пост мера Острави за першим номером у списку LEV21 – партії колишнього прем’єр-міністра Їржі Пароубека), яка заявила про обіймання нею посади почесної консулки в цій країні.

14079905_1171249006231756_4546569942019060023_n-e1472563191137

«Так зване дипломатичне представництво зареєстроване у вигляді спілки з розташуванням у місті Острава (Чеська Республіка). Крім того… діяльність Ліскової на території Чехії… має ознаки найманства, створення незаконних збройних формувань на території цієї держави, що підтверджується в матеріалі групи Інформ Напалм», – йдеться у зверненні депутатів.

Парламентарі просять СБУ вивчити ситуацію на наявність ознак кримінального злочину Нелі Лісковою, зокрема ч.1 чт.258-3 «Створення терористичної групи чи терористичної організації, а також ст.190 «Шахрайство».

«У випадку встановлення юридичних підстав, порушити кримінальну справу та оголосити Нелі Ліскову у міжнародний розшук», – зазначено в депутатському зверненні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа