Донбас SOS пікетуватиме Міністерство Соціальної Політики

4 грудня 2014 року о 17:00 відбудеться пікет під Міністерством Соціальної Політики з вимогою розробки програми Соціальної Адаптації внутрішньо- переміщених осіб зі сходу України та Криму внаслідок окупації даних територій Російською Федерацією, та з вимогою відставки Заступника Міністра Соціальної політики Іванкевича Віктора Вікторовіча за скандальний брифінг від 13 листопада 2014 року, де він заявив про можливе виселення внутрішньо-переміщенних осіб з місць їх тимчасового компактного проживання (відомчі санаторії, профілакторії тощо) та всього керівного апарату Міністерства Соціальної Політики за бездіяльність в питанні допомоги внутрішньо-переміщенних особам (учасникам АТО також) та провадження антисоціальної політики загалом.

Переселенці, кількість яких вже сягає вже пів мільйона людей,  є громадянами нашої держави, що були вимушені залишити свої домівки внаслідок війни. Вони потребують особливої уваги з боку державних органів та захисту своїх Конституційних прав. Також треба розуміти, що ці люди є важливим людським ресурсом нашої, потерпаючої від демографічної кризи держави. Ми вимагаємо від Міністерства Соціальної Політики системного підходу до проблеми та розроблення і реалізації Державної програми Соціальної Адаптації, що дозволила б:

1)      Створити умови для максимального залучення Міжнародних організацій та їх фондів для допомоги та Соціальної Адаптації переселених людей;

2)      Створити умови для залучення інвесторів до вирішення проблеми з працевлаштування переселенців, та забезпечення житлом, наприклад це можуть бути податкові пільги, цільове виділення земельних ділянок та інше для побудови виробництва та житла, де б могли працювати та жити переселенці;

3)      Створити умови для залучення благодійних організацій, та конкретна допомога від держави, для забезпечення переселенців житлом нормальної якості.

Під час акції відбудеться передача відповідного звернення до Міністерства Соціальної Політики.

Нагадуємо, що по вирішенню цих наріжних соціальних проблем з переселенцями та учасниками АТО, цивілізовані держави та великі інвестори будуть оцінювати нову якість Української держави та роботу Уряду і керівництва країни загалом. Від вирішення цих проблем залежить показник цивілізованості Українського суспільства!

Збір учасників протесту – о 17-00 біля будівлі Міністерства Соціальної Політики

Організаторами акції виступають Громадська організація “КолоВорот” у партнерстві з Громадською організацією Донбас SOS.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа