До 100-річчя «червоного терору» – виставка плакатів у Музеї “Тюрма на Лонцького”

20181116_145622-400x300Виставка політичного плакату «Червоний терор. Пам’ятаємо!» заекспонована у виставковому просторі другого поверху Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького».

Експозицію склали 26 творів молодих художників, які навчаються на 3-6 курсах кафедри графічного дизайну та мистецтва книги  Української академії друкарства.

Приурочена до сторіччя сумнозвісного Декрету «про червоний терор» від 5 вересня 1918 року, виставка політичного плакату розповідає про засоби та заходи, якими не гребували більшовики, аби зломити опір українців,класифікованих як «контрреволюційний елемент».  Масове насильство, здійснене супроти широких соціальних груп, в тому числі й  робітників та селян, що були оголошені «класовими ворогами», переосмислене у плакатах як безумовне зло і злочин проти людяності.

Молоді митці, усвідомлюючи причинно-наслідковий зв’язок терору в тоталітарній державі розсувають часові рамки зображеного від пореволюційних років до «розстріляного відродження», від розкуркулення й Голодомору до повоєнних депортацій, розстрілу героїв Революції Гідності та ув’язнення сучасних політичних бранців Кремля.

Джерело: Тюрма на Лонцького

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа