Діаспора просить Обаму надати Україні статус основного союзника США

Президент СКУ закликає Президента Барака Обаму надати Україні
статус основного союзника США, не члена НАТО, та військову допомогу

25 липня 2014 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій надіслав звернення Президенту США Бараку Обамі з закликом надати Україні статус основного союзника США, не члена НАТО, та негайно – військову допомогу.

Незважаючи на те, що зухвала агресія Росії проти України ставить під загрозу мир у всьому світі, свідченням чому є недавнє знищення рейсу MH17, на якому загинуло 298 осіб з різних країн, європейське співтовариство продовжує відхиляти надання Україні ефективної військової допомоги. Ще більш вражаючим є той факт, що деякі країни допомагають озброювати Росію – державу-агресора. Наприклад, Франція підтвердила своє зобов’язання продавати збудовані у Франції  десантні кораблі класу Містраль Військово-морському флоту Росії.

СКУ закликав Президента Барака Обаму вжити необхідних заходів, щоб допомогти Україні припинити цю невпинну загрозу для міжнародної спільноти, надавши Україні статус основного союзника США, не члена НАТО, та військову допомогу. У такий спосіб США також підтвердили б свої зобов’язання по відношенню до України, взяті в 1994 р. з підписанням Будапештського Меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

“Дуже важливо, щоб США взяли на себе провідну роль щодо непримиренної агресії Росії проти України, щоб запевнити, що міжнародна спільнота не буде надавати перевагу фінансовим інтересам через просування верховенства права серед народів, та що мир, безпека і стабільність будуть відновлені в цій частині світу,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа