Діаспора профінансує стажування українців в університетах Канади

 

canada-ua2

35 найкращих українських студентів поїдуть стажуватися до 60 університетів Канади наступного року. Таку можливість надала українська діаспора, яка взяла на себе всі витрати, профінансувавши програму стажування «Майтекс».

«Таке стажування, яке передбачає участь наших студентів третього курсу абсолютно всіх спеціальностей, інженерних, математичних, соціальних, гуманітарних наук в такому науковому дослідницькому стажуванні. Протягом трьох місяців з травня по вересень ці студенти стажуються в Канаді», – розповіла координаторка проекту в Україні Ірина Тимченко.

Стажування для українців – безкоштовне. За студентів платить уряд Канади та українська діаспора.

«Діаспора до цього взялася, профінансувала цю програму. Дуже важливо, щоб вони пізнали канадський досвід, але повернулися з тим досвідом, щоб розбудовувати нову Україну», – розповів президент Конгресу українців Канади Павло Ґрод.

Україна стала десятою країною-учасницею програми стажування і першою у східній Європі. Вимоги до студентів: вчитися на третьому курсі, мати добрі оцінки, володіти англійською, а для деяких університетів – французькою.

Вже півтори сотні українських університетів зацікавилися стажуванням у Канаді. То ж конкуренція буде жорсткою. Заявки студентів на офіційному сайті «Майтекс» прийматимуть до 18 вересня. Переможців оголосять взимку – ще до новорічних свят.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа