Держгеокадастр слід негайно очистити від корупціонерів та “регіоналів”

vilni

Народний депутат Сергій Висоцький звернувся до Гройсмана щодо корупційних схем Держгеокадастру, вимагаючи очистити структуру від ставлеників Януковича, що використовують закон про надання землі бійцям АТО для власного збагачення.

Під час години запитань до Уряду, він зазначив, що Закон України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” передбачає право на першочергове виділення земельних ділянок учасникам АТО. Та через наказ Держгеокадастру №328 від 15 жовтня 2014 року, ветерани фактично позбавлені цієї можливості. Перешкодою є необхідність надати спеціальний документ – погодження із сільської ради, що тарифікується у розмірі 700 дол. за гектар.

“Нам відомо про цілий ряд ситуацій, коли Держгеокадастр, “наділяючи” учасників АТО землею, надавав ділянки, що вже були на обробітку в інших громадян. Звісно, це призводить до багатьох конфліктів. Таким чином, Держгеокадастр підриває довіру українців до своєї держави. У сфері земельних відносин – свавілля”, – говорить Сергій Висоцький, заступник Керівника Проводу “Вільних Людей”, народний депутат.

За його словами, корінь проблеми – у керівництві Держгеокадастру. Усунення Гройсманом від керівництва Олега Цвяха, заклики розпочати розслідування – недостатньо, адже на посаді заступника досі працює “регіоналка” Людмила Шемелинець. Саме вона наслідує корупційні схеми, започатковані за часів Віктора Януковича.

“Вільні Люди” вимагають від Уряду негайного усунення від посад у Держгеокадастрі реваншистів та корупціонерів, що перешкоджають процедурі надання земельних ділянок бійцям АТО.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа