Депутати звернулися до Генпрокурора із заявою про злочин Льовочкіна при перепродажі акцій “Інтера”

Народні депутати   Дмитро Сторожук, Антон Геращенко, Ігор Алєксєєв, Андрій Помазанов таОлександр Дроздик звернулися до Генерального прокурора України Віктора Шокіна із заявою про злочин Сергія Льовочкіна, який очолював адміністрацію президента при Вікторі Януковичі у 2010-2014 роках.

Як пояснив на брифінгу перед візитом в ГПУ Антон Геращенко, народних депутатів цікавлять обставини купівлі акцій телеканалу “Інтер”: спочатку у 2013 році у Хорошковського, а також 29% акцій минулого місяця невідомим офшором – одразу після внесення до парламенту закону про встановлення кінцевих власників ЗМІ.

“Ми просимо Генпрокурора дати відповіді на питання, які цікавлять багатьох осіб, не лише нас як депутатів: за яких обставин і на які кошти було витрачено 2,5 млрд. доларів паном Фірташем на купівлю контрольного пакету акцій телеканалу “Інтер” в 2013 році?”, – сказав Антон Геращенко.

За його словами, є поки непідтверджена інформація, що це були кошти, видані за вказівкою президента Росії Путіна, який “уже тоді готувався до захоплення України.  Йому уже тоді потрібні були не лише ЗМІ, які впливали зовні, а й внутрішні”.

“Друге питання. На якій підставі минулого місяця було продано 29% акцій Суспільного мовлення Росії через якусь компанію “Медіа лімітед”?”, – сказав Геращенко.

“Ми просимо допитати колишнього очільника адміністрації президента Януковича Льовочкіна, який себе сьогодні позиціонує ледве не як головний опозиціонер, звідки він як держслужбовець має такі кошти для купівлі багатомільйонних акцій?”, – наголосив представник “Народного фронту”.

“Також просимо допитати пана Фірташа щодо того, де він узяв кошти. Знайти його дуже просто, він знаходиться під арештом ФБР у Відні. І Хорошковського, як його змусили продати канал”, – сказав Антон Геращенко.

Received: from mail.nfront.com.ua (mail.nfront.com.ua [95.67.123.236]) Mon, 30 Mar 2015 12:42:07 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа