Депутати вимагають від ГПУ та СБУ прозвітувати про результати розслідування антиукраїнської діяльності Медведчука

Керівник проводу Вільних Людей, народний депутат Андрій Левус направив звернення до Юрія Луценка та Василя Грицака щодо розслідування кримінальної справи проти Медведчука, яке триває вже понад 2 роки, а результатів не видно. Під зверненням підписались народні депутати Сeргій Висоцький – заступник Керівника Проводу «Вільних Людей», Oлeг Meдуниця, Гaннa Гoпкo.

Screenshot at 2018-08-15 20-50-58

Нагадаємо, що історія цієї справи тягнеться з 2016 року, коли 59 народних депутатів України звернулись до Генерального прокурора з вимогою розслідувати антидержавницьку діяльності Віктора Медведчука та очолюваних ним структур. Печерський суд за поданням народного депутата України Андрія Левуса зобов’язав Генеральну Прокуратуру України відкрити кримінальну справу проти Медведчука, що і було зроблено. Досудове розслідування під процесуальним керівництвом ГПУ здійснює Служба Безпеки України. Статті, за якими здійснюється розслідування, є серйозними (повалення конституційного ладу, підривна діяльність проти суверенітету України, фінансування тероризму) і за умови війни із РФ мали б бути для влади пріоритетними. Влада мала б самостійно інформувати суспільство про хід розслідування і робити все, щоб завершити його у стислі терміни. Занадто дорого Україні обходиться антидержавницька діяльність подібних «політиків». Але вже 2018 рік, а про результати розслідування нічого не чути. Інформацію вдається отримувати лише після офіційних депутатських звернень. Складається враження, що справа навмисне «гальмується».

Тим часом Медведчук, кум Путіна, помітно активізував свою публічну діяльність в Україні: вступ у партію «За життя» Рабіновича, втручання в сценарій фільму про Стуса, спроба прилаштувати свою дружину на шоу каналу «1+1», яка викликала обурення в журналістів програми ТСН тощо. При цьому його ефективність у питанні звільнення українських заручників із РФ, для чого формально його влада тримає в Мінській групі, дорівнює нулю.

Потурання влади Медведчуку, формалізувавши його статус як переговірника із РФ, дало йому змогу спокійно себе почувати в Україні. Замість займатись звільненням заручників, він координує та структурує всі проросійські та реваншистські сили для повернення до влади. Сенцов повільно вмирає в російській тюрмі, а Медведчук не телефон Путіна обриває, щоб вирішити ситуацію, а втручається в сценарій фільму про Стуса. Таких прикладів є безліч. Ситуацію потрібно терміново виправляти.

Медведчук не в партії повинен вступати, а сидіти в українській тюрмі. Марченко повинна носити йому туди передачі, а не витанцьовувати на центральному українському каналі. А сидіти Медведчуку є за що. Доказів проти нього достатньо, питання лише в політичній волі вищого керівництва країни довести відкриту проти Медведчука справу до логічного завершення – вироку суду і тюрми.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа