Депутати розглянуть ще ряд справ про притягнення до відповідальності одіозних суддів

Про це заявив член парламентського Комітету з питань правової політики та правосуддя Вадим Денисенко.

«Сьогоднішнє рішення Верховної ради щодо надання згоди на затримання та арешт суддів Печерського районного суду Києва Віктора Кицюка, Сергія Вовка, Оксани Царевич – це лише початок очищення судової влади, – заявив народний депутат. – Найближчим часом ми будемо розглядати ще ряд справ стосовно притягнення до відповідальності одіозних суддів, які вчиняли повне беззаконня в часи Революції гідності і президентського правління Віктора Януковича».

Вадим Денисенко підкреслив,  що розслідування діяльності окремих суддів не має політичного забарвлення: «Корумпована судова система гальмує розвиток держави і душить її економіку. Судді приймають несправедливі і незаконні рішення не тільки проти майданівців і не лише за вказівками представників режиму Януковича. Величезну шкоду державі нанесли незаконні рішення суддів у господарських справах, відносно величезних підприємств. Цих суддів, очевидно, також необхідно притягувати до відповідальності».

За словами народного депутата, реформа судової влади разом з децентралізацією влади буде першою частиною Конституційної реформи, над підготовкою якої працює Комітет з питань правової політики та правосуддя.

Отримано від:

[email protected]
Дата:   Середа, 04 Березень 2015, 12:26
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа