День Героїв Крут у Кіровограді

29 січня 2012 року о 12.45 у Кіровограді відбудеться акція до Дня Героїв Крут. Акція пройде у вигляді ходи від монументу «Янгол Охоронець» до пам’ятника Богданові Хмельницькому, з проведенням мітингу-реквієму біля останнього. Місцем збору усіх бажаючих взяти участь в заходах було обрано площу довкола «Янгола Охоронця» (вул.Велика Перспективна).
День Героїв Крут – це вшанування подвигу 300 студентів, які захищали столицю України Київ від 4-тисячної більшовицької армії. Цей подвиг замовчувався радянською владою, але їм так і не вдалося знищити пам’ять про геройський вчинок молодих патріотів. Ця подія має стати для всіх прикладом самопожертви, відданості національній ідеї, мужності та патріотизму.
На акції планується підтримати заяву ГО «Комітет Відновлення Історичної Справедливості» та ВМГО «Українська Студентська Спілка» з вимогою перейменувати вулицю радянського діяча Калініна на вулицю героя-крутянця, кіровоградця Володимира Шульгина. Дана заява була направлена до Міськвиконкому з нагоди Дня Студента.
До акції погодились долучитись ряд політичних партій («УДАР Віталія Кличка», ВО «Свобода», Українська Народна Партія, ВО «Батьківщина», Конгрес Українських Націоналістів, Народний Союз «Наша Україна», Народний Рух України), громадські організації («КВІС», «Січ», «Український Клуб», «УСС», «Національний Альянс»), а також представники Української Православної Церкви Київського Патріархату та Української Греко-Католицької Церкви. Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у святкуванні Дня Героїв Крут.

Прес-служба ГО «КВІС»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа