Делегація СКУ відвідала Адміністрацію Президента

Заступник Глави Адміністрації Президента Валерій Чалий провів зустріч із делегацією Світового Конгресу Українців (СКУ) та Союзу українських організацій Австралії (СУОА) у складі Генерального секретаря СКУ та Голови СУОА Стефана Романіва, Голови правління СУОА Петра Шмігеля і Директора Представництва СКУ в Україні Сергія Касьянчука.

Валерій Чалий заявив, що сьогодні наша держава потребує активізації зусиль української діаспори для посилення підтримки України у світі. В цьому контексті він відзначив важливу роль, яку відіграє Світовий конгрес українців в роботі над Програмою просування інтересів України у світі, яка реалізовується в рамках Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020».

Під час зустрічі співрозмовники також обговорили розвиток відносин між Україною та Австралією за результатами візиту Президента України до цієї країни, що відбувся в грудні минулого року. Зокрема, Стефан Романів відзначив, що завдяки активізації політичного діалогу на найвищому рівні сьогодні між Україною та Австралією існує дієва взаємодія. Сторони відзначили значне пожвавлення співпраці між бізнес колами, культурними та громадськими спільнотами обох країн. Прикладом цього стане широкомасштабний бізнес форум, проведення якого планується в Україні та Австралії ще у цьому році, а також низки культурних проектів.

В рамках реалізації Програми просування інтересів України у світі співрозмовники обговорили можливості вироблення та надання змістовного інформаційного продукту з метою протистояння російській пропаганді та належного висвітлення ситуації в Україні. Зокрема, представники Союзу українських організацій Австралії повідомили про проведені переговори із телемережами, що транслюються в цій країні, в результаті чого було отримано згоду на щоденний показ новин про Україну.

Співрозмовники домовились про подальшу координацію зусиль з метою реалізації спільних проектів між Україною та Австралією, а також задля підвищення рівня підтримки України у світі.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/32570.html

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа