Делегація парламентарів з України та Литви проводить низку зустрічей у Вашинґтоні – на підтримку воюючої України

wash-ualietuva

На зустрічі у Раді національної безпеки США із Старшим директором з питань Європи та Росії Фіоною Хілл Голова Комітету ВРУ у закордонних справах Ганна Гопко висловила співчуття американському народу з приводу загибелі американського парамедика СММ ОБСЄ на Донбасі. Вона наголосила, що необхідно посилити тиск на РФ, щоб нарешті досягти прогресу в забезпеченні сталого режиму припинення вогню, звільнення заручників та інших необхідних безпекових передумов мирного процесу. Голова Комітету закликала не зменшувати допомогу Україні, безпека та успіх якої лежить в площині стратегічних інтересів США. Ганна Гопко також торкнулася питання деокупації Криму, передала документ про порушення прав людини на тимчасово окупованому українському півострові, а також наголосила на важливості нещодавнього рішення Міжнародного суду ООН, а саме необхідності виконання РФ тимчасових заходів щодо відновлення роботи Меджлісу Кримськотатарського народу та інших положень. Окремо підкреслено необхідність забезпечити гуманітарну допомогу для 3,5 мільйона осіб, які стали жертвами російської агресії, а також активізувати підтримку енергетичної безпеки України.
Литовський парламентар, Заступник Голови Комітету у європейських справах, колишній Прем’єр-міністр Литви, радник Президента України Андріус Кубіліус представив Новий європейський план для України, затверджений Комітетом у закордонних справах Сейму Литви на основі Стратегії підтримки України 2017-2020 та закликав США до подальшої підтримки.
У зустрічі також взяли участь народний депутат України Наталія Кацер-Бучковська, Віце-спікер Сейму Литви, Голова Комітету у європейських справах Сейму Литви Гедімінас Кіркілас, Заступник Голови Комітету Міндаугас Пуйдокас, Голова Підкомітету Сейму Литви з питань трансатлантичних відносин Зігімантас Павіліоніс, Посол України у США Валерій Чалий та Посол Литви у США Роландас Кріщіунас.

Джерело: usa.mfa.gov.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа