ДБР повідомило про підозру митникам, які через оборудки зі швидкими завдали державі збитків на 20 млн грн

швидкої допомоги

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом керівникам митного посту однієї з митниць Державної митної служби України. Вони зловживали службовим становищем під час митного оформлення 26 автомобілів швидкої допомоги.

За оперативними даними Служби безпеки України, у 2021 році заступник начальника митного посту та начальник відділу митного оформлення сприяли одному з приватних підприємств у незаконному продовженні термінів митного режиму ввезення 26 автомобілів швидкої допомоги.

Під час розслідування ДБР встановило, що посадовці вісім разів «допомагали» підприємцям, ігноруючи на застереження автоматизованої системи митного оформлення “Інспектор-2006”. Вони не вживали заходів щодо стягнення митного збору та не застосовували штрафні санкції у дохід держави. Вказана «послуга» завдала державному бюджету шкоду на суму понад 20 млн гривень.

Двом керівникам митного посту повідомлено про підозру в зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Санкція статті передбачає покарання до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Отримано з поштової розсилки ДБР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа