Давно пора обговорювати: Як облаштувати Росію

пре

Нещодавно видавництво «Астролябія» видало друком матеріали експертної дискусії, проведеної минулого року з ініціативи Недержавного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень». Метою організаторів заходу стало визначення образів нової східної політики України, проведення аналізу ймовірних сценаріїв розвитку подій на території сучасної Російської федерації, вироблення можливих варіантів стратегії впливу та реагування на них з боку України.

Серед доповідачів на міжнародному круглому столі «Як облаштувати Росію?» (а відтак і серед авторів збірника) Володимир Крижанівський, Ростислав Мартинюк, Андрій Іллєнко, Дмитро Левусь, Олег Тягнибок, Юрій Сиротюк, Олексій Курінний, Богдан Червак, Юрій Олійник, Віктор Рог, Богдан Галайко.

«Це спроба дати серйозні відповіді на питання нашої і європейської східної політики, як, на жаль, татуйовані в інформаційному просторі України. «Страусина» політика непомічання проблем, відсутності сценаріїв розвитку подій на просторі, який у найближчій перспективі може перестати бути єдиним, віра у вічне життя Путіна і залізобетонну непорушність Російської імперії не дають змоги нам прогнозувати розвиток подій на пост російському просторі. Якою буде Росія після Путіна? Чи це буде ліберальна імперія в нинішніх кордонах, чи для Росії природніше побудувати справжню конфедерацію незалежних національних держав, як діяти у випадку переростання подій у некерований хаос – власне про це суть нашої політологічної дискусії. Її мета – окреслити обриси реальної та активної східної політики України» – зазначає упорядник видання Юрій Сиротюк.

Матеріали виступів, розміщених у збірнику, перекладено й на англійську мову. Видання проілюстровано відповідними картами. Сподіваємося, що книга знайде свого читача в Україні та за її межами і прислужиться до вирішення проблем, поставлених авторами.

Сергій ВЕРЕСЕНЬ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа