Британці вимагають забрати в Росії чемпіонат світу з футболу

Віце-прем’єр Великобританії Нік Клегг закликав позбавити Росію права на проведення чемпіонату світу 2018 року з футболу. Про це він заявив в інтерв’ю The Sunday Times, опублікованому в неділю, 27 липня. За його словами, заборона на прийняття світової першості має бути частиною «жорсткіших санкцій Євросоюзу проти Москви».

Віце-прем’єр вважає «немислимим» дозволити президентові Росії Володимиру Путіну «насолодитися проведенням такого престижного світового турніру». За словами Клегга, на тлі катастрофи малайзійського «Боїнга» поведінка голови держави «досягла критичної точки» і «виходить за рамки пристойності». Якщо не відібрати у Москви мундіаль, то «інший світ буде виглядати слабким і нещирим», упевнений він.

«Влада Росії не може весь час утримувати терпіння міжнародного співтовариства на межі, і при цьому мати привілей і честь отримати почесті, як країна-господиня чемпіонату світу», – заявив віце-прем’єр. Він зазначив, що ЧС-2018 могла б прийняти Великобританія, бо в країні є все необхідне: стадіони, розвинена інфраструктура, а також ентузіазм. При цьому він підкреслив, що не має наміру «красти мундіаль у Москви».

Як повідомляє BBC News, на даний момент немає ніяких причин вважати, що прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон підтримає заклик Клегга.

джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа