«Благоустрій» вів в оману мера столиці Кличка?

Українська інформаційна служба (УІС) провела дослідження щодо організації торгівлі в публічних місцях столиці, зокрема, біля станцій метро.

Одним з об’єктів журналістського моніторингу стала станція метро «Арсенальна»  –  станція в самому центрі столиці, що на рівні з «Хрещатиком» знаходиться найближче до урядового кварталу.

За повідомленням очевидців і ЗМІ, біля цієї станції вже котрий місяць процвітає вулична торгівля – від квітів до фаст-фуду.

В КМДА (Департамент промисловості та розвитку підприємництва) УІС повідомили, що лише один об’єкт вуличної торгівлі – пересувний засіб – власність ФОП «Калайда» Д.С. має дозвільні документи на продаж своєї продукції біля метро. Всі інші об’єкти є незаконними і підлягають демонтажу, про що йдеться у відповіді КМДА на інформаційний запит УІС. Також, за словами працівників КМДА, вони відправляли листи в Головне управління Національної поліції в місті Києві з проханням посприяти в розв’язанні питання стихійної торгівлі.

Як свідчать очевидці, сам міський голова Віталій Кличко після інформаційного запиту і публікацій в ЗМІ фотодоказів незаконної торгівлі приїжджав до метро «Арсенальна» з метою перевірити, чи звільнено площу біля цієї станції столичного метрополітену від стихійної торгівлі. Але, як зазначають киян, що регулярно користуються «Арсенальною», станом на 19 квітня 2017 року незаконні об’єкти торгівлі продовжують діяти на площі біля «Арсенальна» у достатньо великій кількості.

IMG_0628-696x464

Виникає підозра, що КП «Київблагоустрій», який і має відповідати за контроль за дотриманням правил торгівлі, лише на час інспекції Кличком «Арсенальної» сприяв очищенню території від незаконних яток і «розкладок». Та потім послабив або й взагалі припинив контроль, в результаті чого кожного «стихійники» продовжують здійснювати незаконну торгівлю.

 

УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа