Біля кордону з Білоруссю Україна розмістила звукові «бластери»

33043-1-1068x649

Бойові машини Національної гвардії України, оснащені звуковими «бластерами», перекинули на нове місце на невеликій відстані від кордону з Білоруссю.

Зараз Україна розпочала операцію зі зміцнення кордону з Білоруссю на тлі нової кризи біженців у Європі.

За словами U.S.-based The Defence Blog, Київ перекинув до кордону з Білоруссю 8500 додаткових військовослужбовців, включаючи сучасні бронетехніки «Козак-2» і «Новатор», встановлені з акустичним пристроєм, що розганяє натовп (LRAD).

Національна гвардія України використовує системи LRAD для розгону натовпу, бере участь у навчанні з боротьби з масовими заворушеннями для підготовки до можливих провокацій на кордоні.

За словами чиновників, системи LRAD будуть використовуватися в основному в режимі гучного дзвінка для надсилання інструкцій та попереджень.

LRAD, відомий у народі як «звукові бластери», — це розширена акустична система, яка випромінює потужні звуки, які можна почути та зрозуміти на відстані понад 2500 метрів.

Ці пристрої розроблені для мирного вирішення невизначених ситуацій і успішно використовуються армією США для контролю натовпу та на борту кораблів для відсічі сомалійським піратам.

Автор: Dylan Malyasov

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа