Більше 30-ти міст світу приєднались до Маршу мільйона

Українці у США, Канаді та Європі вийшли на підтримку Маршу мільйона, таким чином вони висловили свою солідарність із акціями протесту 8 грудня в Україні, повідомляє медіа-портал VIDIA.

Зокрема, в Барселоні підтримали звернення до уряду Іспанії про введення персональних санкцій до Януковича та членів його уряду. Одночасно було зібрано 1125 євро на потреби майдану, котрі будуть переслані в понеділок. Також українська громада церкви Неустанної Допомоги в Барселоні передала для майдану в Києві понад 1000 євро.

У трьох найбільших містах Португалії – Лісабоні, Порто і Фаро – пройшли мітинги на підтримку Євромайдану. У Лісабоні, на площі Мартін Моніж, зібралося понад 600 українців, які не тільки виголошували слова солідарності з своїми співвітчизниками в Україні і світі, але й зібрали 2700 євро для потреб Євромайдану в Києві. Утретє відбувся мітинг на підтримку демонстрантів у Мадриді.

Мадрид. Фото: spilka.pt

Мадрид. Фото: spilka.pt

Щонайменше тисяча осіб крокувала центральними площами й вулицями польської столиці, несучи в руках гасла «Україна – це Європа», «Ми з Майданом!», «У новий рік з новим президентом», «Янукович, щоб ти змерз!» та інші. До українців, які оргазували марш приєдналися польські політики та громадські діячі, зокрема колишні дисиденти й організатори «Солідарності», повідомляє «Радіо Свобода».

Українці Італії зібралися у різних містах країни. Зокрема, Українці Рима привертали увагу журналістів та всіх присутніх плакатами італійською мовою. Мітинги на підтримку Майдану відбулися також в Генуї, Павії, Мілані, Брешії.

Рим. Фото: Тарас Семенюк

Рим. Фото: Тарас Семенюк

Вперше зібрались українці у Валенсії: “Ми слідкували за подіями в Україні і вийшли підтримати людей, які стоять там на Майдані. Зараз в Україні відбувається відродження нації”, – розповіла “Українській правді” одна з організаторів українка Наталя Філенко.

Також медіа-порталу VIDIA повідомили, що у Лондоні в будні та на вихідні мітинги проводять щодня. А 13 грудня парламент Великої Британії буде розглядати питання щодо подій в Україні. На ціей же день запланований мітинг біля будівлі парламенту.

Париж

Париж

Акції на підтримку Євромайдану відбулись також в Дубліні, Афінах та багатьох містах Німеччини. Зокрема, у Берліні українці збиралися біля будівлі Бундестагу. Марш мільйона у Празі демонстранти підтримали, утворивши Живий ланцюг. Солідарними з протестувальниками в Україні були й українці Парижа.

Також акції відбулись, як і планувалось, у щонайменше 12-ти містах США та у кількох містах Канади. Зокрема, у Нью-Йорку кілька тисяч осіб пікетували Генеральне консульство України, а потім протестували на Таймс-сквер з гаслом “Був Times Square – став Times Майдан”.

Times Maidan. Фото: Maryana Kovalchuk

Times Maidan. Фото: Maryana Kovalchuk

Додамо, 11 грудня відбудеться загальноєвропейська акція об’єднаних майданів Європи з метою об’єднання української громади, аби українці у Європі виступили як єдина сила з єдиним посиланням до всесвітньої політичної спільноти, йдеться на сторінці акції у Facebook. До акції вже залучились 10 міст: Барселона, Болонья, Брюссель, Будапешт, Катовіце, Москва, Осло, Рим, Таллін, Тбілісі та Хельсінкі.

Джерело: http://vidia.org/2013/18049

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа